11 Feb
Plastic reciclat pentru echipamentele Konica MinoltaPlastic reciclat pentru echipamentele Konica Minolta

Plastic reciclat pentru echipamentele Konica Minolta

11.02.13 | Adauga comentariu

Materiale plastice durabile – polimer nou din PET reciclat si bioplastic

Cu o tehnologie de procesare chimica de ultima generatie, Konica Minolta a dezvoltat un aliaj polimeric propriu, pe baza de PET reciclat, material considerat ecologic. Bizhub 552 si bizhub 652 sunt primele echipamente care contin cele doua mase plastice durabile: noul polimer din PET reciclat si bioplastic.

bioplastic

Noul polimer din PET reciclat depaseste dezavantajele plasticului PET conventional, cum ar fi fragilitatea, rezistenta scazuta la foc si dificultatile la turnare prin injectie. In plus, noul polimer din PET reciclat are un aspect atractiv care il face potrivit ca material de interior, pentru MFP-uri. Este considerat un plastic promitator, deoarece este un material reciclabil si durabil, care utilizeaza in mod eficient deseurile de PET.

Bioplasticul pe baza de plante are un impact redus asupra mediului, deoarece foloseste mai putine resurse pe baza de petrol si emite mai putin CO2 in timpul ciclului sau de viata decat plasticul clasic.

Sursa: Konica Minolta

Afla mai multe
COMENTARII (0)
Lasa comentarii

Lasă un răspuns


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>