09 Feb
Exista un toner care imbina respectul fata de mediu si calitatea?Exista un toner care imbina respectul fata de mediu si calitatea?

Exista un toner care imbina respectul fata de mediu si calitatea?

09.02.13 | Adauga comentariu

Simitri HD – Toner dezvoltat de Konica Minolta cu tehnologie proprie

Astazi, 99.6% dintre tonerele color Konica Minolta si 96.5% dintre cele alb-negru sunt tonere polimerizate; Konica Minolta avand cele mai inalte rate de tonere polimerizate, din industria de profil.

Tonerul polimerizat Simitri HD are un impact considerabil mai mic asupra mediului, in timpul productiei sale, utilizarii si reciclarii. Continutul de biomasa utilizat in timpul reciclarii este de fapt CO2 neutru.

tonersimitri1

Simitri HD – productia de toner ecologic

Eforturile Konica Minolta de a reduce impactul pe care tehnologiile sale de ultima generatie il au  asupra mediului, se regasesc in numeroase inovatii ecologice. Productia de tonere polimerizate genereaza cu pana la 33% mai putin CO2, decat fabricarea tonerelor conventionale, reducand considerabil impactul asupra mediului.

tonersimitri2

Simitri HD – utilizarea tonerului ecologic

Intrucat particulele din tonerul polimerizat sunt atat de fine, este necesara o cantitate mai mica de toner decat in cazul tonerului pulverizat, folosindu-se astfel mai putine resurse naturale. In plus, tonerul polimerizat Simitri HD necesita o temperatura de fixare mai mica. Aceste aspecte contribuie in mare masura la reducerea cantitatii de energie utilizata si a emisiilor de CO2 aferente.

tonersimitri3

Simitri HD – reciclarea tonerului ecologic

Un compus important al tonerului Simitri HD este biomasa care ajuta la reducerea emisiilor de CO2, in atmosfera. Inca de la prima productie a tonerelor Simitri, in anul 2000, tonerele polimerizate Konica Minolta contin aproximativ 10% biomasa pe baza de plante. Astfel, emisiile rezultate in urma reciclarii tonerelor sunt semnificativ mai mici, deoarece se realizeaza neutralizarea carbonului prin echilibrarea cantitatii de carbon emise cu o cantitate echivalenta absorbita din atmosfera.

Sursa: KonicaMinolta

 

 

Afla mai multe
COMENTARII (0)
Lasa comentarii

Lasă un răspuns


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>